Teatteri

Anni Suvanto

Teatteri

Olen monipuolinen teatterialan tekijä, joka on kiinnostunut esiintymisestä sekä teatterialan ohjaus- ja opetustöistä.

Opiskelen teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiassa. Ennen nykyisiä opintojani olen kehittänyt taitojani esiintyjänä opiskelemalla näyttelijäntyötä kansanopistossa sekä esiintymällä monenlaisissa eri projekteissa.

Toimin Karisman hallituksen varajäsenenä sekä taloustiimin laskuttajana hallituskaudella 2018- 2019.

Petri Tuominen

Teatteri

Olen teatterin moniottelija: ohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijä sekä valmistuva teatteri-ilmaisunohjaaja. Teatterin ohella olen erikoistunut kuunnelmiin ja myös lyhytelokuvat kiinnostavat. Otan mielelläni vastaan työhaasteita näiden kaikkien parissa.

Teatteriin minulla on vankka kokemuspohja. Jo ennen Taideakatemiaa toimin 15 - vuotta aktiivisesti Turun monissa harrastajateattereissa, näytellen ja ohjaten. Kotinäyttämöni on ollut Jo-Jo Teatteri, mutta olen ollut mukana myös Teatteriryhmä Maneerissa, Raision teatterissa, Kaarina-Teatterissa, Kaarinan Nuorisoteatterissa, Liedon kesäteatterissa sekä Turun ylioppilasteatterissa.  

Ohjaajana minua kiinnostaa tekstilähtöinen teatteri. Haluan muuttaa sanat esitykseksi ja tehdä esityksiä myös virallisten teatteri-tilojen ulkopuolelle, koska ”koko maailma on näyttämö” (Shakespeare). Erikoisalaani on kuunnelmien sovittaminen teatteriksi.  Lapsille olen ohjannut paljon, mutta teen erittäin mielelläni esityksiä myös aikuisille. Kaikenlaisten lyhyiden pienois- ja sketsiesitysten ohjaamisesta on kokemusta niin pikkujouluihin kuin muihinkin tilaisuuksiin.

Käsikirjoittajana olen tehnyt näytelmäkäsikirjoituksia, näytelmädramatisointeja, kuunnelmia, sketsiesityksiä, lyhytelokuvia. Haluan luoda maailmoja, tutkia henkilöiden välisiä suhteita, olla samaan aikaan artistinen ja viihdyttävä. Erityisesti minua kiinnostaa historiallinen fiktio; modernin maailman ilmiöiden tarkasteleminen historian kautta.

Näyttelijänä pidän erityisesti koomisista rooleista, joissa on traaginen pohjavire. Mutta kaikenlaisiin tehtäviin heittäydyn kyllä mielelläni. Yksittäisistä rooleista tärkeitä ovat olleet mm.: Elmo (Elmo), Kani (Kani joka halusi olla valas), Rogers (Eikä yksikään pelastunut), Marutsella (Katsastus), Iivari (Nummisuutarit).

Jos siis kaipaat ohjaajaa, kirjoittajaa tai näyttelijää- tai vaikka noita kaikkia- ota ihmeessä yhteyttä!


Ia Nissinen

Ia nissinen jpeg

Teatteri

Olen nuori, mutta jo työkokemusta kerryttänyt näyttelijänalku. Opiskelen tällä hetkellä Turun AMK:ssa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. 

Ennen nykyistä kouluani opiskelin näyttelijäntyötä ammattiin tähtäävästi eri kansanopistoissa.

Teatterin lisäksi harrastan tanssia, laulua sekä ilma-akrobatiaa. Vahvuuteni on fyysisessä ilmaisussa sekä improvisaatiossa. Olen tehnyt ja teen koulun ohella freelancernäyttelijän töitä mainoksissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa sekä toiminut ääninäyttelijänä animaatioissa.

Olen esiintymisen lisäksi kiinnostunut käsikirjoittamisesta sekä ohjaamisesta. Minulla on myös useamman vuoden työkokemus tuotannonassistentina.

Olen monipuolinen, muuntautumiskykyinen, ilmeikäs sekä kova tekemään töitä.

Minut voit tilata esimerkiksi juontaksi tai näkymättömäksi näyttelijäksi juhliisi tai vaikka esiintyjäksi musiikkivideollesi!

Portfolio

Ronja Siljander

TÄRKEIMMÄT OHJAUSTYÖT

Ohjaajan assistentti, Taru sormusten herrasta, Turun Kaupunginteatteri, 10/2017 - 02/2018

Ohjaaja, Villisorsa, Turun AMK:n Taideakatemia, 09 – 11/2017

Ohjaajan assistentti ja koreografi, Ulvova mylläri, Haminan kesäteatteri, 04 – 07/2016

Ohjaaja, I/O-Speksi 2016: Taivaan tähden, 09/2015 – 03/2016

 

TÄRKEIMMÄT NÄYTTELIJÄNTYÖT

Näyttelijä (Angelo ja Abbedissa), Hairahduksia, Turun AMK:n Taideakatemia, 09 – 11/2014

Näyttelijä (Suvi), Aina joku eksyy, Suomen Teatteriopisto, 02 – 04/2014

Näyttelijä (Lempi ja Mummo), Veriruusut, Suomen Teatteriopisto, 12/2013 – 01/2014

Näyttelijä (Polli Papukaija ja Makkaramestari), Kolme iloista rosvoa, Suomen Teatteriopisto, 09/2013 – 02/2014

 

RYHMÄNOHJAUSKOKEMUS

Leirinohjaaja, Haminan seurakunta, 2015 – 2016

Isonen, Haminan seurakunta, 2009 – 2014

Kerhonohjaaja, Haminan seurakunta, 2009 – 2010

 

Teatteri

Ronja on 25-vuotias haminalaislähtöinen maailmankansalainen, jolle työssä on tärkeintä sekä sen kantaaottava että kasvatuksellinen puoli. Ronja työskentelee mielellään perinteisemmän ammattiteatterikentän lisäksi soveltavan teatterin, taidekasvatuksen ja muiden esittävien taiteiden kanssa. Ronja oli mukana perustamassa Kulttuuriosuuskunta Karismaa vuonna 2016, valmistui Turun AMK:n Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi pedagogin pätevyydellä ja muutti Lontooseen syksyllä 2018 tekemään teatteriohjaajan maisteriopintoja East 15 Acting Schoolissa. Ronja on lisäksi opiskellut kaksi vuotta näyttelijäntyötä Suomen Teatteriopistossa ennen korkeakouluopintojaan. Ronjalle mieluisia työnkuvia ovat teatteriohjaajan, ohjaajan assistentin, teatteriopettajan sekä liikeohjaajan/koreografin työt. Omaa, henkilökohtaista kehitystä tanssin ja sirkuksen parissa Ronja on harjoittanut teatteriopintojen ohella vuodesta 2012. Tänä päivänä Ronja haluaa keskittyä esiintyjän fyysistä laatua tukeviin opintoihin ja produktioihin sekä tekstin ja liikkeen yhdistämiseen esittävissä taiteissa. Tärkeimmiksi taiteilijaidentiteettiään tukeviksi kokemuksiksi Ronja nostaa vaihto-opintonsa Sveitsissä, produktiot Taru sormusten herrasta (ohjaajan assistentti, Turun Kaupunginteatteri 2018), Villisorsa (opinnäytetyö Taideakatemialle 2017), Ulvova mylläri (ohjaajan assistentti ja koreografi, Haminan kesäteatteri 2016) sekä I/O-Speksi 2016: Taivaan tähden. Ronja tekee lisäksi mielellään töitä yleisötyön, juontamisen, esiintyjyyden sekä työpajojen fasilitoinnin parissa.

Tästä pääset portfolioon

Jeannette "Nettan" Rönkkö

AAAAA.jpg

Olen teatterin moniosaaja, jolla löytty kokemusta sekä ohjaamisesta että esiintymisestä.

Ohjauksessani pidän tärkeänä vahvan ja turvallisen ilmapiirin luomista työryhmässä ja olen tässä taitava. Kiinnostukseni kohteena on yhdistää teatteria, sirkusta ja tanssia keskenään erilaisissa projekteissa. Myös valotekniikka on lähellä sydäntäni.

Esiintyjänä olen vahvimmillani komediallisissa rooleissa. Näyttelemisen lisäksi minulta luonnistuu myös tanssi ja laulaminen, sekä ilma-akrobatia rengastrapetsilla ja lollipop lyralla. 

Kuulun Karisman hallitukseen ja olen Karisman talousvastaava. 
AAAAAAA.jpg

Karen Soinila

Kuva: Jussi Ronkainen

Teatteri

Olen neljännen vuoden teatteri-ilmaisun ohjaaja -opiskelija ja pitkän linjan harrastajamuusikko. Olen kiinnostunut monitaiteisuudesta, esitystaiteesta, nykyteatterista ja kansanmusiikista. 

Teatterin saralla minua kiinnostaa erityisesti ohjaaminen tai esityksen työstäminen työryhmässä, esiintyminen ja erilaiset dramaturgiat, mutta välillä hyppään myös ääni- ja valosuunnittelun pariin.

Pääsoittimeni on viulu, mutta soitan joskus myös kontrabassoa tai kitaraa. Pidän omien sävellysten tekemisestä sekä uusiin soittimiin tutustumisesta ja niiden opettelusta. Haaveilen avainviulusta.

Sinimaria Tomperi

  • Opiskellut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuodesta 2015

  • Käynyt kaksi kansanopistokoulutusta näyttelijäntyöstä

  • Kouluttanut itseään improvisaatioteatterin saralla ympäri maailmaa

  • Englantilaisen filologian kandi

  • Opiskellut Pariisissa Mime Corporell tekniikkaa.

  • Tehnyt opetustyötä Oulussa, Tampereella ja Turussa

  • Kouluttanut ja esiintynyt ympäri suomea sekä mm. Belgiassa, Puolassa ja Saksassa

  • Kokenut esiintyjä ja kouluttaja

  • Pystyy räätälöimään koulutus- ja esityspaketteja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Teatteri

Olen teatterin tekijä. Uuden materiaalin tuottaja. Improvisoija.

Opiskelen teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiassa, mutta teatterijuureni ulottuvat 13 vuoden taakse. Tuona aikana olen kartuttanut kokemusta improvisoijana, näyttelijänä, opettajana, tuottajana, ohjaajana sekä tehnyt tutustumisretkiä teatteritekniikkaan.

Painopisteikseni ovat muotoutuneet ryhmänohjaus sekä esiintyminen. Oma erikoisalueeni on vahvasti improvisaatioteatteri. Koulutan itseäni impron saralla jatkuvasti erilaisissa työpajoissa ja rakastan erilaisten improtyylien kokeilua moninaisissa kokoonpanoissa. Työskentelen tällä hetkellä osuuskunta Karismassa, improryhmä sic:ssä, ITU Improssa, sekä erilaisissa duo-kokoonpanoissa sekä eurooppalaisessa Ohana ryhmässä, jossa on improvisoijia 15 maasta ympäri eurooppaa.

Haaveenani on kehittää uusia esitysformaatteja ja näyttää ihmisille mihin kaikkeen improvisaatioteatteri voi taipua, jonakin päivänä toivottavasti kiertäen maailmaa esiintymässä ja kouluttamassa. Haluan kokeilla kaikkea mitä voin, kasvattaa työkalupakkiani ja ennen kaikkea muistaa nauttia ja pitää hauskaa yhdessä muiden kanssa. Opettajana minulle on tärkeää ihmisten yhteen tuominen ja turvallisen ilmapiirin luominen. Uskon, että ihmiset pystyvät parhaimpaansa, kun heillä on turvallinen olo ja vahva ryhmän tuki takanaan. Haluan opettaa ihmisiä hyväksymään, kuuntelemaan ja vaikuttumaan lavalla sekä sen ulkopuolella.

Kari Söderqvist


- Kari opiskelee teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemialla. (alk. 2017, Bachelor of Culture and Arts)

- Karilla on vuoden kansanopisto-opinnot musiikkiteatterista.

- Kari on erikoistunut komediataiteeseen.

CV

Teatteri

Kari on komedian ammattilainen. Häneltä löytyy kokemusta näyttelijäntyöstä ja humoristisista roolisuorituksista, hän on käsikirjoittanut komedianäytelmiä sekä sketsejä ja ohjannut komediaesityksiä. Kari on toiminut juontajana, suunnitellut ja vetänyt sketsityöpajoja, sekä harrastuksenaankin hän tutkii stand up -genren sisältöä ja sen sovelluksia.

”Unelmoin esiintymisestä ja työskentelystä musikaalikomedioissa.”

Kari opiskelee teatteri-ilmaisun ohjausta Turun AMK:n Taideakatemialla. Hänellä on myös vuoden kansanopistokoulutus musiikkiteatterista. Hän osaa säestää pianolla, pystyy pitämään huolta stemmoistaan ja kykenee tekemään Dirty Dancingista tutun noston. Kari opettaa teatteria.

”Aloitin teatterin liittymällä Narrin Näyttämöllä toimineeseen Sanna Väisäsen luotsaamaan Sauma-ryhmään. Lukio-opintojeni aikana osallistuin hyvin aktiivisesti lukiomusikaalimme luomisprosessiin ja suoritin lukiodiplomit teatterista ja kuvataiteesta. Ogelin luokiosta valmistuttuani tein töitä vuoden verran koulunkäyntiavustajana alakoulussa ja opiskelin iltaisin kansanopistossa musiikkiteatteria. Tämän jälkeen olin vuoden asepalveluksessa ja lopulta päädyin sieltä Taideakatemialle opiskelemaan teatteria ja Turkuun taiteen työkentille.”

Luonteeltaan Kari on vilkas ja hän on tehokas ideoija. Hän ottaa asioita hoitaakseen, kehtaa kokeilla ja innostuu. Esikuvinaan hänellä on Tina Fey, Amy Poehler, Amy Schumer, Terry Pratchett, Trey Parker & Matt Stone.